diumenge, 16 de maig de 2021

DISSENY D'ARQUITECTURA EFÍMERA: DISSENY D'ESTAND PER A UNA ONG

Aquest és el 3r exercici sobre disseny d'espais que vaig proposar a la matèria de Disseny de 2n de batxillerat de l'Ins Jaume I de Salou. És una activitat antiga de les PAU, de l'època en que demanaven maqueta i l'examen durava 3 hores. Ens trobem en la recta final del 3r trimestre dedicat a l'àmbit del disseny d'espais, i ja portem dues activitats aplicant les escales gràfiques per a construir plànols.. i ara anem un pas més enllà per a treballar les escales a nivell de volum. Penso que així, l'alumnat, els ajuda a acabar-ho d'entendre, ja que amb aquesta activitat ho toquem tot: els esbossos a mà alçada, croquis acotats, dibuix de perspectiva cònica, plànols a escala i finalment maquetes reals a la mateixa escala que el plànol.

L'enunciat demana a l'alumnat que dissenyi l'estand d'una ONG (triada per a l'alumnat) que ha d'anar ubicat en una fira, i que està col.locat en una cantonada del recorregut d'aquesta fira, de manera que la gent que passeja per aquests "carrers" podria entrar en aquest estand a través de dues de les 4 cares de la planta rectangular. L'alumnat ha de centrar-se en la seva ONG triada, preveure el disseny gràfic i l'interiorisme de l'estand, i fer un llistat de les necessitats a satisfer d'acord amb les característiques de la ONG escollida, creant zones i distribuint-les en el seu interior per a informar als visitants de les tasques d'aquesta ONG, per a publicitar.-se, per a mostrar pamflets o pantalles de la tasca realitzada, reservar un espai per a asseure's o atendre més personalment als interessats i captar socis, un mínim espai d'emmagatzematge per als tríptics, bosses etc. Tot tenint en compte de no entorpir el pas i planificar una distribució funcional i impactant.

A més s'han de treballar esbossos en perspectiva de com s'imaginen l'estand, i elaborar una planta a escala abans de la maqueta. És una activitat molt completa que els permet sortir del format de les proves de les PAU però que aprenen molt sobre l'aplicació de coneixements en projectes concrets. Es va resoldre en dues setmanes a classe amb la possibilitat de millorar-la a casa. Tot seguit us passo fotos de les millors propostes:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada