dimarts, 26 de gener de 2021

ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE CRUÏLLA AMB EL MAMT_GENER DEL 2021

 Avui dimarts 26 de gener del 2021 ens hem acomiadat del Projecte Cruïlla a través d'una sessió virtual conjunta amb l'Equip Pedagògic del Museu d'Art Modern de Tarragona i els alumnes del 2n de batxillerat d'arts plàstiques de l'institut Jaume I de Salou. El projecte consisteix en un treball personal de reinterpretació que cada alumne/a ha realitzat sobre l'obra de Daniel Argimon que duu el mateix nom i que està exposada en aquesta institució. Enguany, degut a la covid, l'hem desenvolupat íntegrament al nostre centre en els mesos de novembre i desembre, amb les limitacions que la semipresencialitat comporta, però no volíem renunciar a fer aquesta mena d'acte de cloenda i també d'inauguració de l'Exposició Virtual de les obres.

Primerament ha parlat Marisa Suárez, cap de l'Equip Pedagògic del Mamt, que ha presentat la tasca del museu i els seus objectius en relació a la pedagogia i l'aprenentatge que un museu pot oferir als visitants i alumnes, escoles... Ens ha parlat de l'origen del Museu d'Art Modern de Tarragona, del fet com aquest edifici, antigament havia estat la seu de l'Escola d'Art de Tarragona i que amb una remodelació del 1991 es va inaugurar com a museu d'art. Núria Serra, la seva companya en aquest equip pedagògic, ens va proporcionar un vídeo d'aproximació a la figura de Daniel Argimon i en concret a l'obra de referència del projecte, i que forma part de la seva col.lecció permanent.

En relació a aquest concepte, cruïlla, l'alumnat ha experimentat en una obra de caire personal, portant la idea a un territori personal, que els ha servit de vehicle per a expressar pors, esperances, somnis sobre aquest futur immediat que se'ls obre a continuació del batxillerat. Alguns s'han apropiat d'estratègies plàstiques que reconeixem en l'obra matèrica i informalista d'Argimon. D'altres han seguit altres camins però sense perdre de vista aquest concepte. Aportant així una gran riquesa al projecte.

Com a resum, hem projectat el vídeo i hem passejat per l'exposició virtual, on alguns alumnes voluntaris ens han parlat de la seva obra, de com van arribar a la proposta i ens han fet una valoració de la seva experiència. Des de l'institut Jaume I de Salo volem agraír l'ajuda i la implicació de la Marisa i la Núria, però també estem molt contents per la implicació de l'alumnat i les ganes que hi ha posat a pesar de les dificultats. Si voleu conèixer més coses sobre aquest projecte, veure el vídeo resum o passejar-vos per l'exposició, teniu aquí l'enllaç:

https://offwhite2020-2021.blogspot.com/2020/12/projecte-cruilla-projecte-de.html


Destigem que us agradi!
Cap comentari:

Publica un comentari